Última hora

Ahir dia 21 de desembre 2021,  es va fer la presentació de l’obra pòstuma del compositor Josep Mont i Grau, de Caldetes, ” LA SARDANA DEL SEGLE XX”. La presentació va anar a càrrec del musicòleg Òscar Crespo i l’historiador Alexis Serrano director de l’Arxiu Comarcal. 

El nostre homenatge a l’insigne mestre.  _________________________________________

Sant Feliu de Guíxols – dissabte 18 de desembre 2021

   

Premi a la Constància 2021

COLLA SARDANISTA DANSAIRES DEL PENEDÈS.

75 anys de dedicació al món de la sardana.
Enhorabona !!!

__________________________________________

PETITS TARRAGONA DANSA en categoria infantil, i NOVA TARRAGONA DANSA en categoria juvenil 

CAMPIONES DE CATALUNYA !!!

Avui ha tingut lloc a Valls, la Final del Campionat de Catalunya de Sardanes de les categories Alevines, Infantils i Juvenils. Una Plaça del Pati que s’ha omplert de gom a gom per acompanyar a les millors colles de sardanes en cada categoria. Un dia esplèndid que ha acompanyat l’alegria desfermada per el que fa a la representació Tarragonina, ja que de les tres categories, dos campionats se’ls ha endut dues colles de l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa, així doncs, s’han proclamat Campions en categoria infantil “Petits Tarragona Dansa” i en categoria Juvenil la “Nova Tarragona Dansa”. Una mostra que la Sardana a Tarragona està assegurada gràcies a l’empenta i les ganes i la il·lusió d’aquest jovent, que lluita contracorrent per mantenir la Sardana a Tarragona, i mantenir-la viva i bategant a cada compàs que ballen. 

L’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa, és de les poquíssimes Agrupacions que compta amb colles en totes les categories del Campionat de Catalunya. Una entitat ben viva i latent i amb un futur molt esperançador.  

Pel que fa a les altres categories també estan d’enhorabona, tot i que no han aconseguit les primeres posicions, han quedat amb molt bona posició. La colla més petita de l’Agrupació, la Xerinola, s’ha proclamat Sotscampiona de Catalunya, un segon lloc ben renyit. La Colla en categoria gran, la Tarragona Dansa també està d’enhorabona, ja que desprès de cinc anys d’inactivitat al Campionat, aquest any ha tornat ben fort, quedant la Cinquena classificada, però amb molt bones sensacions, una colla molt jove i amb gran trajectòria i visió de futur, segur que ens donaran molt a parlar en un futur no massa llunyà. I per acabar, la colla Veterana “Toc de Dansa” també estan d’enhorabona perquè han aconseguit ser Sotscampions de Catalunya en la seva categoria, una colla veterana amb experiència i molta empenta. 

Per tant, l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa, Tarragona i la Cultura Tarragonina estem d’enhorabona. Portem el nom de Tarragona a l’Olimp de la Sardana de Competició arreu de Catalunya. La Sardana esportiva està assegurada per anys venidors