Bases premis Capital de la Sardana 2023


Els Premis Capital de la Sardana, atorgats per la Confederació Sardanista de Catalunya, són un reconeixement a persones i entitats que han desenvolupat una tasca de conreu, difusió i enaltiment de la sardana i la dansa tradicional.
Hi ha dues modalitats de guardons:
Medalles al Mèrit

 • Sardanista, per a persones o entitats que s’han distingit per una trajectòria rellevant i continuada en la divulgació i promoció de la sardana
 • Musical, per a persones o entitats que s’han distingit per una trajectòria rellevant i continuada en la divulgació i promoció o composició de música per a cobla.
 • de la Dansa catalana, per a persones o entitats que s’han distingit per una trajectòria rellevant i continuada en la divulgació i promoció de la dansa tradicional i popular catalana.
  Premis Capital de la Sardana
 • a la Dedicació, per a persones en àmbits generals que han desenvolupat una feina constant a favor de la sardana.
 • a la Continuïtat, per a entitats, concursos o aplecs adscrits a les comissions d’aplecs que celebren 50, 75, 100, 125 anys. Els mereixedors d’aquests guardons cal que comuniquin aquestes propostes a la Confederació Sardanista de Catalunya dins del termini establert.
 • a Mitjans Audiovisuals o Mitjans de Comunicació, per a edicions discogràfiques, premsa, ràdio, televisió, produccions cinematogràfiques, xarxes socials, etc.
 • a Iniciatives Renovadores, per a persones o entitats que s’han distingit per portar a terme propostes innovadores en el camp de la sardana.
 • a Estudis Sardanistes, per a persones o entitats que s’han distingit per realitzar publicacions, investigacions, etc., en el camp de la sardana.
 • La Comissió Capital de la Sardana pot premiar altres iniciatives que no s’encabeixin en les categories suara esmentades.
 • Presentació de propostes.
  Totes les entitats adscrites a les diverses federacions atorgants poden presentar les propostes degudament documentades per correu electrònic a info@confsardanista.cat o bé per correu postal a la Confederació Sardanista de Catalunya, Pou de la Figuera, 15 08003 BARCELONA.
  En les propostes hi haurà de constar el currículum sardanista de la persona o entitat que la fan mereixedora de rebre la distinció, a més del nom i dos cognoms si la proposada és una persona.
  La data límit de recepció de les propostes és el 19 de febrer de 2023.
  Selecció de les propostes rebudes.
  La Comissió Capital de la Sardana, després d’estudiar i comprovar les dades, decidirà entre les sol·licituds presentades les persones i entitats a les quals s’atorgaran els guardons.
  Per qüestions d’incompatibilitat ètica, no s’acceptaran propostes de persones que formin part de la Comissió Organitzadora.
  Publicació del veredicte.
  Les persones i entitats elegides es donaran a conèixer el 18 de març en l’acte institucional de la proclamació de Sant Cugat del Vallès, Capital de la Sardana 2023.
  Lliurament dels guardons.
  El lliurament dels guardons tindrà lloc a Sant Cugat, el 16 de desembre de 2023, en un acte, els detalls del qual es comunicaran oportunament, en què també hi haurà la presentació de la Guia Sardanista 2024, un concert de música per a cobla, es farà la presentació de Manresa com a Capital de la Sardana 2024 i es nomenarà la Capital de la Sardana 2026.
  Qualsevol cosa no prevista en aquestes bases serà resolta per la Comissió Capital de la Sardana.